FESTIVAL ARABSKE KULTURE, 2. DAN ZA ŽARKE-ZRAK, 8.7.

KRESNIČKE

SEZAMOV KULTURNI FESTIVAL

Severni mestni park Navje, Zupančičeva jama

petek, 8. 7. 2011

od 10. do 12. ure: 

»FESTIVAL ARABSKE KULTURE«, delavnice za otroke

od 18. do 20. ure: »2. DAN ZA ŽARKE – ZRAK«, festival ustvarjalnosti

Vstop prost! Dogodka ob slabem vremenu odpadeta.

V petek, 8. 7. 2011, ob 10. uri ste vabljeni v Severni mestni park Navje v Zupančičevi jami na Festival arabske kulture. Otroci se bodo lahko udeležili delavnice osnov arabskega jezika, na kateri bodo spoznavali arabske črke in prisluhnili znanim arabskim pripovedkam. Trebušna plesalka bo otroke ob spremljavi arabske glasbe seznanila z osnovami trebušnega plesa. Kdor bo želel, mu bodo roke poslikali s kano.

Ob 18. uri pa se bo začel 2. Dan za žarke, ki bo tokrat posvečen zraku. Otroci bodo izdelovali leteče ribice in ptice, malo večji bodo naredili in preizkušali vetrnice, tekmovali v poletih s paprinatimi letali,  ustvarjali porisanke z baloni, za najmlajše pa bo tu Sezamov balon velikon s svojimi dogodivščinami.

www.zru.si

 

***

Projekt so finančno podprli:

MOL Oddelek za kulturo

MOL Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje

Turizem Ljubljana

JSKD – Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

O DOGODKU:

FESTIVAL ARABSKE KULTURE:

Društvo Rozana je pripravilo vrsto delavnic, na katerih so otrokom predstavili arabsko kulturo. Obiskali so nas otroci iz okoliških vrtcev. Čeprav se je ojunačilo tudi nekaj dečkov, je trebušni ples začaral predvsem deklice. Kljub pravi poletni pripeki so nekatere med njimi ob vodstvu prijazne plesalke Sare vztrajale več kot eno uro! In kot so nam povedale vzgojiteljice so veselo plesale še po povratku v vrtec.

Tako deklice kot dečke je navdušila poslikava s kano, na katero so potrpežljivo čakali v dolgi vrsti. Otroci so se naučili tudi napisati svoje ime z arabskimi črkami in se zabavali ob preprosti spretnostni igrici s kamenčki.

2. DNEVI ZA ŽARKE – ZRAK:

Na drugem Dnevu za žarke, ki je bil posvečen zraku, nas je prav prijazno hladil prijeten vetrc.

Otroci so navdušeno porisovali balone, tako da se je kmalu v vetru pozibavala pisana balonja druščina – od mičnih gospodičen do krvavozobih vampirjev. Otroci – pa tudi mamice! – so se lotili tudi izdelovanja »letečih ribic«, ki so narejene iz odpadnih plastičnih vrečk in pisanega okrasnega papirja. Če z njimi tečeš ali mahaš, se jim med plavuti ujame veter in veselo zaplavajo po zraku. Kot riba v vodi pa se počutijo tudi obešene na vrvici – zelo rade na primer v vetru poplesujejo na balkonih.

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under DOGODKI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s